En son Teknoloji Haberleri

4 Aralık 2014 Perşembe

     













    İşte sizlere gelişen teknoloji ile birlikte yeni ve sıradışı bir sistemden bahsetmek  istiyorum .Türkçe adı “uçan kameralar” İngilizce ise “drone camera”  olarak adlandırılan yeni  teknoloji kameralar sayesinde artık bir helikoptere veya bir vince veya bir apartmanın yüksek katlarına  çıkmadan da fotoğraf çekimi yapılabilecek.


   Teknoloji hızla yayılmaya devam etmekte, sebebi artık daha ucuz olan bilgisayar işlemcileri ve asya da üretilen ve ucuz olan sensörler dir. Tabi çin işin içinde oldu mu amatör kullanıcılar için de fırsat doğmaktadır.  Artık istedikleri gibi fotoğraf çekebilecekler ,istedikleri gibi video çekebilecekler ama normalinden farklı bu sefer uçabilen bir kamera ile bu istekleri gerçekleşecek.


     Bu kameraları aynı zamanda güvenlik ve savunma amaçlıda kullanabilecekler bir yerin güvenliğini sağlamak için artık yerden değil aynı zamanda da havadan kontrol edebilecekler ,aynı şekilde belgesel çekimlerinde de rahatlıkla kullanılabilecek . Bu kameraları bu şekilde kısıtlamamak gerek ne için gerekiyorsa ona hizmet edebilecek bir sistem.

    Aynı zamanda ,uçan kameraların güzel özelliklerinden bir tanesi de android uyumlu akıllı telefonlardan da kumanda edilebilmesi.






              Sistemin nasıl çalıştığını görmeniz için güzel bir video izleyebilirsiniz Tıklayınız>>




  Yani bu teknoloji doğru kullanıldı mı gerçek anlamda insanlık için büyük gelişim sağlayabilecektir.





0 yorum:

Yorum Gönder

Google Arama

Faydalı Linkler

Saat / Takvim

Sayfalar

Altın kuru

Döviz Kuru

Günlük Burç Yorumu

Haber Liste

Takipci Listesi

Toplam Görüntülenme

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Diger Adresler

Blog Arşiv

Translate

Tarihte Bugün

Milliyet (TEKNOLOJİ)

Memurlar net İlanlar

Hürriyet TEKNOLOJİ

Vizyondaki Fİlmler